مشعل موتورخانه چیست؟
مشعل موتورخانه به عنوان قلب موتورخانه شناخته می شود که وظیفه اصلی یعنی گرمایش آب را بر عهده دارد. نحوه عملکرد مشعل در موتورخانه به این صورت می باشد که گرمای مورد نیاز برای گرم کردن آب را در دیگ موتورخانه فراهم می کند.
مشعل موتورخانه از اجزای مختلفی همچون لایه صدا گیر، مخلوط کن، نازل سوخت اولیه، مخزن اولیه و ثانویه ورودی هوا، محفظه احتراق و رایزر سوخت تشکیل شده است.
انواع مشعل موتورخانه
مشعل های موتورخانه با توجه نوع سوخت به چند دسته تقسیم می شوند. از انواع مشعل موتورخانه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مشعل گازی موتورخانه: این مشعل سوخت مورد نیاز خود را از منابع گاز شهری تامین می کند.
- مشعل گازوئیلی موتورخانه: این نوع مشعل با نام مشعل دیزل نیز شناخته می شود و نسبت به انواع مشعل های دیگر خراب های زیادی را به بار می آورد و طول عمر کوتاه تری دارد.
- مشعل دو گانه سوز موتورخانه: این نوع مشعل سوخت مورد نیاز خود را از ترکیب نفت و گاز تامین می کند.
- مشعل مازوت سوز: یکی از ارزان ترین نوع مشعل، مشعل مازوت سوز می باشد که از آن با نام مشعل نفت کوره ای نیز یاد می شود.
- مشعل بدون دمنده: انرژی مورد نیاز این مشعل از طریق یک دودکش تامین می گردد. مشعل بدون دمنده با نام اتمسفریک نیز شناخته می شود.
مشکلات رایج مشعل موتورخانه
در ادامه به بررسی چند نمونه از مشکلات رایج مشعل موتورخانه و راهکارهای پیشنهادی برای رفع آنها می پردازیم.
کافی نبودن فشار
در مواردی که فشار گاز کم باشد و یا فیلترها کثیف و مسدود شده باشند، فشار مشعل کاهش می یابد که به این منظور باید فیلتر را تمیز کنید.
جرقه نزدن
در صورت عواملی همچون خراب شدن کابل های جرقه، خراب شدن ترانسفورمر جرقه و خرابی رله ممکن است این مشکل به وجود آید که به منظور تعمیر آن باید رله را تنظیم کنید، ترانسفور و کابل های جرقه را نیز تعویض نمایید.
خاموش شدن مکرر مشعل
در مواردی که شعله تنظیم نباشد و یا فاصله بین الکترودها زیاد باشد، مشعل به صورت مکرر در حین کار کردن خاموش می شود که به این منظور باید جریان گاز و هوا و فاصله بین الکترودها را تنظیم کرد.
پس زدن شعله
از عواملی که در پس زدن شعله تاثیر گذار است می توان به اختلال در سیستم جرقه زنی و کمبود گاز اشاره کرد که برای رفع این مشکل باید سیستم جرقه زن بررسی و در صورت نیاز تعمیر و یا تعویض گردد.
در صورتی که هر یک از مشکلات فوق برای مشعل موتورخانه به وجود آمد می توانید با مرکز تاسیسات نوبهار تماس بگیرید. تکنسین های متخصص تاسیسات نوبهار به بررسی و تعمیر مشعل موتورخانه می پردازند.
تعمیر مشعل موتورخانه
اگر مشعل موتورخانه خراب شود، قسمت های مختلف موتورخانه عملکرد صحیح خود را از دست می دهند. در صورت خرابی مشعل موتورخانه باید از یک متخصص تاسیسات کمک بگیرید. تکنسین های تاسیسات نوبهار به بررسی موتورخانه می پردازند و اگر با خرابی مشعل موتورخانه مواجه شوند و تشخیص دهند که عملکرد نادرست موتورخانه ناشی از خرابی مشعل است به تعمیر مشعل موتورخانه می پردازند.
قیمت مشعل موتورخانه
با توجه به اینکه مشعل یکی از بخش های اصلی موتورخانه است باید نوع با کیفیت و استاندارد آن را خریداری کنید. قیمت مشعل های موتورخانه به عواملی همچون نوع سوخت مورد استفاده، توان کاری و برند آن بستگی دارد.
شیرآلات موتورخانه
علاوه بر مشعل یکی دیگر از قسمت های مهم موتورخانه، شیرآلات موتورخانه است. شیرآلات موتورخانه با توجه به عملکردی که در سیستم موتورخانه دارند به صورت زیر دسته بندی می شوند:
- شیرهای رها کننده
- شیرهای سماوری
- شیرهای هواگیر همچون تک روزنه و دو روزنه
- شیرهای یک طرفه همچون دروازه ای و سوپاپی
- شیرهای تنظیم عبور مایعات همچون زاویه دار، بشقابی و سوزنی
هر کدام از شیرآلات موتورخانه در اثر عوامل مختلفی ممکن است دچار خوردگی و در نهایت خرابی شوند که در چنین مواقعی باید این مشکلات را با یک تکنسین متخصص در میان بگذارید. تکنسین های تاسیسات نوبهار با بررسی شیرآلات موتورخانه اگر نیاز باشد به تعمیر شیرآلات می پردازند و در صورتی که خرابی و یا خوردگی ایجاد شده در شیرآلات زیاد باشد نسبت به تعویض آن اقدام می کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مشاوران تاسیسات نوبهار به صورت رایگان در تماس باشید.